Turistický portál Královéhr. kraje

VELETRH SLOVAKIATOUR 2010

Ve dnech 21. – 24. ledna 2010 se v prostorách bratislavské Expo Arény Incheba uskutečnil 16. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Slovakiatour 2010. Souběžně s jednou z nejvýznamnějších prezentačních akcí na území Slovenské republiky probíhal rovněž velmi oblíbený veletrh Danubius Gastro.

V rámci letošního ročníku Slovakiatour svoji nabídku prezentovalo celkem 440 vystavovatelů z 29 zemí. První den konání obou veletrhů byl určen výhradně pro odbornou veřejnost, v dalších třech dnech byly veškeré výstavní prostory otevřeny široké veřejnosti.

Ze zahraničních účastníků nechyběla expozice České republiky, zaštiťovaná agenturou CzechTourism. Řada českých regionů se však v rámci svých partnerských vztahů prezentovala přímo v expozicích jednotlivých krajů Slovenské republiky. Královéhradecký kraj se tak se svou turistickou nabídkou opět představil v prostorách Banskobystrického samosprávného kraje.

Návštěvníkům byla kromě pestré škály prezentačních materiálů nabídnuta ochutnávka Krkonošské medoviny a hořických trubiček. Největší zájem byl o možnosti cykloturistiky a lyžování v kraji, z turisticky významných území se velké oblibě těšily zejména Orlické hory, následované Českým rájem.

Bohatý doprovodný program veletrhu, sestávající např. z prezentací tradičních řemesel a kultury jednotlivých regionů, doplňovala prezentace wellness a sportovních zařízení a v neposlední řadě široké spektrum ochutnávek, nabízených v prostorách veletrhu Danubius Gastro. V rámci tohoto veletrhu probíhala rovněž velmi zajímavá soutěž v cukrářské artistice, ve vaření kávy (kategorie barista a latte art) nebo v umění vyřezávání do ovoce a zeleniny.

Autor: Hana Fryčková

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO