Hejtman Královéhradeckého kraje

19. 4. 2024

Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Martin Červíček - stručný životopis

Hejtman Martin Červíček

Zodpovědný za oblast integrovaného záchranného systému, krizového řízení a zahraničních vztahů

Kontakt:

Politická příslušnost: Občanská demokratická strana

Rok narození: 1972

Dosažené vzdělání:

  • Policejní akademie - obor bezpečnostně právní
  • Univerzita Hradec Králové - sociální pedagogika

Narodil se 3. 4. 1972 v Náchodě. Vystudoval obor bezpečnostně právní na Policejní akademii a obor sociální pedagogika na Univerzitě Hradec Králové.

Od roku 1990 až do roku 2016 pracoval u Policie České republiky, kde zastával různé manažerské pozice.

Působil jako ředitel dopravní policie, krajský ředitel Policie ČR v Praze a v Hradci Králové, náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování. V letech 2012-2013 zastával pozici policejního prezidenta.

V roce 2016 po krajských volbách nastoupil do funkce prvního náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje odpovědného za dopravu a silniční hospodářství.

V roce 2018 zvítězil v senátorských volbách za obvod č. 47 – Náchodsko a stal se senátorem. V Senátu Parlamentu ČR byl členem Organizačního výboru, Ústavně-právního výboru, Stálé komise Senátu PČR pro sdělovací prostředky, Stálé komise Senátu PČR pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury a členem Podvýboru pro energetiku a dopravu Senátu PČR.

V roce 2020 byl zvolen předsedou senátorského klubu ODS a v současnosti působí v Ústavně právním výboru.

V roce 2020 se po krajských volbách stal hejtmanem Královéhradeckého kraje. Do jeho gesce spadá mimo jiné fungování integrovaného záchranného systému, krizové řízení a zahraniční vztahy. Za Asociaci krajů ČR je členem dozorčí rady Horské služby ČR.

Je ženatý, má dvě děti a celý život se řídí mottem „Kde je vůle, tam je i cesta“.