Hejtman Štěpán: Vážím si práce mužů a žen v uniformě, jejich spolupráce s krajem je vynikající

25. 9. 2020

Hejtman Jiří Štěpán ocenil pamětními medailemi zástupce policistů, strážníků, celníků a příslušníků vězeňské služby za dlouholetou a obětavou službu v uniformě a za vynikající spolupráci s Královéhradeckým krajem.

Hejtman Štěpán: Vážím si práce mužů a žen v uniformě, jejich spolupráce s krajem je vynikající
Hejtman Jiří Štěpán při pracovním setkání.

Během pracovního setkání na hejtmanství ocenil hejtman Jiří Štěpán ředitele Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje Policie České republiky Petra Petříka, ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Leoše Boudu, ředitele Městské policie Hradec Králové Miroslava Hlouška a ředitele Vazební věznice Hradec Králové Pavla Tomáška.

„Prostřednictvím velitele jednotlivých složek chci ocenit práci všech příslušníků policie, městské policie, celníků i příslušníků vězeňské služby i jejich civilních pracovníků za vynikající práci a jejich ochotu a odvahu ji vykonávat především v době, kdy pandemie koronaviru ohrožuje nejenom je, ale i jejich blízké. Spolupráce těchto složek s Královéhradeckým krajem v uplynulých čtyřech nabrala na intenzitě a její kvalitu potvrdilo a osvědčilo období jarního nouzového stavu,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Spolu s veliteli jednotlivých složek získali ocenění i vybraní příslušníci. Za Vězeňskou službu České republiky převzal pamětní medaili Miroslav Mojžíš za dlouholetou a obětavou práci v hradecké vazební věznici.

Z rukou hejtmana převzal pamětní medaili i vrchní komisař odboru dopravní policie Lukáš Pultar, a to především za dlouhodobou a nadstandardní spolupráci s krajským odborem dopravy. Lukáš Pultar totiž svojí odborností neocenitelně přispívá nejen k řešení problémů v oblasti dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, ale i jako dopravní inženýr při posuzování staveb na pozemních komunikacích území celého Královéhradecké kraje.

Dalším oceněným byl velitel obvodu 3 v Hradci Králové Ladislav Ryba, který v uniformě Městské policie Hradec Králové pracuje od 15. listopadu 1991 a je jedním z prvních strážníků, kteří v Hradci byli.

Hejtman Jiří Štěpán ocenil také 1. zástupce ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Tomáše Junka, který výrazně přispívá k rozvoji spolupráce s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a dalšími složkami státní správy a samosprávy. Významně se podílí na součinnosti v oblasti státního odborného dozoru či kontrolního vážení, čímž napomáhá zvyšovat bezpečnost provozu na pozemních komunikacích Královéhradeckého kraje. Zasadil se o vznik kontrolního stanoviště pro kontroly tranzitu na vstupu na území Královéhradeckého kraje z Polské republiky.

Fotogalerie