Skončila soutěž Cyklopecky Východních Čech, výherce se raduje z elektrokola

24. 11. 2020

Obliba cestovatelské soutěže Cyklopecky Východních Čech roste. Do letošního ročníku, na kterém se opět podílel Královéhradecký a Pardubický kraj, se přihlásilo o polovinu více turistů než v loňském roce. Výherci si odnesli ceny za více než 100 000 korun.

Skončila soutěž Cyklopecky Východních Čech, výherce se raduje z elektrokola

Královéhradecký a Pardubický kraj i v letošním roce spojily síly a připravily pro cyklisty všech věkových i výkonnostních kategorií tipy na výlety po nejzajímavějších místech v obou regionech. Každý z patnácti okruhů navrhuje trasu výletu po zajímavých místech, památkách a přírodních krásách východních Čech.

Pro výhru jedné z atraktivních cen stačilo sbírat do hrací karty razítka z jednotlivých zastávek na okruzích a už se třemi vyplněnými kolonkami bylo možné se do soutěže zapojit. V letošním roce se do soutěže přihlásilo 1862 účastníků, kteří poslali vyplněnou hrací kartu s minimálně třemi razítky získanými na cyklotrasách. Mezi účastníky se však našlo 17 nadšenců, kteří projeli všech 15 okruhů a získali tak zvláštní cenu organizátora soutěže. Hlavním cílem Cyklopecek bylo především přinést tipy pro výlety. Mnoho cykloturistů se tak navrženými výlety nechalo pouze inspirovat a razítka do soutěže nesbírala.

„Odhaduji, že organizace tohoto ročníku byla pro vás výzvou – výzvou, již jste špičkově zvládli. S tímhle koronavirovým fenoménem se dá vskutku blbě soupeřit a dokázat uspořádat akci takové velikosti (v rámci dvou krajů) si zaslouží obdiv nejen z mé strany. Přeji vám co nejpevnější zdraví a další skvělé ročníky,“ zhodnotil soutěž Tobiáš M. z Náchoda.

Mezi dvaceti vylosovanými vítězi byli nejen cestovatelé z Královéhradeckého i Pardubického kraje, ale také z jižních Čech, Prahy či jižní Moravy. Seznam všech výherců najdete na stránkách soutěže www.cyklopecky.info. Hlavní výhru – elektrokolo si odvezl výherce z Lanškrouna, další výherci získali horské kolo, koloběžku, dárkové poukazy na služby ve Spa resortu Tree of Life v Lázních Bělohrad a v Kongres hotelu Jezerka, poukazy na nákup v prodejnách Cyklo Point a spoustu dalších cen.

Soutěž organizovala Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s Pardubickým a Královéhradeckým krajem. Turisté mohli vybírat z patnácti tras, pět tras vedlo přes oba kraje a zbylých deset bylo rozděleno mezi Pardubický a Královéhradecký kraj.

Informace o trasách a pravidlech soutěže informuje web www.cyklopecky.info a aktuální tipy na výlety najdete také na Facebooku „Cyklopecky Východní Čechy“.