Vicepremiér Bělobrádek jednal se členy RVVI Královéhradeckého kraje

26. 8. 2014

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se v pondělí 25. srpna 2014 setkal se členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace Královéhradeckého kraje (RVVI KK).

Vicepremiér Bělobrádek jednal se členy RVVI Královéhradeckého kraje

Se zástupci veřejné správy, regionálních výzkumných organizací a podnikateli jednal o klíčových oborech, na něž by se měl zaměřit výzkum a vývoj v Královéhradeckém kraji. V rámci takzvané strategie inteligentních specializací (RIS 3) si kraj vytyčil v oblasti VaV jako své priority automobilový průmysl, strojírenství, vývoj nových textilních materiálů, ICT a elektroniku, farmacii a výzkum a vývoj v oblasti pokročilého zemědělství a lesnictví.

Dalším tématem jednání bylo financování a udržitelnost nových VaV center, vzniklých z operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Bělobrádek zdůraznil, že náklady na činnost center by neměl platit jen stát.

Vicepremiér se dnes sešel také s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem. „Oceňuji úspěšnou snahu Královéhradeckého kraje o komplexní a promyšlený rozvoj regionálního výzkumného a inovačního systému, “ uvedl vicepremiér po jednání se členy Rady a hejtmanem kraje.

Text: Úřad vlády ČR