Vlaky v Královéhradeckém kraji opět pojedou v plném rozsahu

26. 11. 2020

České dráhy od pondělí 30. listopadu obnoví spoje veřejné železniční dopravy. K jejich omezení došlo kvůli uzavření škol v souvislosti s pandemií koronaviru. Díky obnovení autobusových spojů 18. listopadu bude veřejná doprava v Královéhradeckém kraji fungovat v plném rozsahu.

Vlakem až za polské hranice! Kraj obnovuje přeshraniční železniční dopravu

„Obnovení všech vlakových spojů souvisí tak jako u autobusové dopravy s návratem žáků prvních a druhých ročníků do základních škol, kde vlaky doposud jezdily v prázdninovém provozu. Veškeré spoje budou jezdit dle platných jízdních řádů. Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky stále platí povinnost používat ve všech prostředcích veřejné dopravy ochranné prostředky dýchacích cest. Prosím všechny cestující, aby toto nařízení respektovali, neboť díky tomu můžeme cestovat bez obav o zdraví nás všech,“ uvedl radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy.

Všechny informace o aktuálním dopravním spojení jsou cestujícím k dispozici na portálu www.idos.cz. Pro další dotazy lze využít infolinku IDS IREDO na telefonním čísle 491 580 333.