Výroční cena ČASovaná bota 2019 zná své vítěze

27. 1. 2021

Modrý Pomeranč, spolek Salinger z Hradce Králové, získal hlavní cenu v kategorii Tým roku na udílení výročních cen ČASovaná bota 2019. Tyto ceny vyhlašuje Česká asociace streetwork za přínos v sociálních službách, které pomáhají dětem a mládeži od 7 do 21 let.

„Děkuji každému jednotlivému členovi z hradeckého týmu za každodenní práci a nasazení. Jejich činnosti směrem k dětem a mladým lidem i pomoci těm, co se nacházejí v obtížné situaci a nikoho nemají, si nemírně vážím. Upřímně gratuluji celému týmu k získání hlavní ceny,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

Výroční ceny vyhlašuje Česká asociace streetwork a oceňuje jimi pracovníky i zařízení v oboru nízkoprahových programů sociálních služeb. Mezi hlavní kritéria výběru patří odbornost práce, mimořádný počin v oblasti nízkoprahových programů nebo za dlouhodobý přínos.

Hradecká Organizace Modrý pomeranč prostřednictvím tří ambulantních programů pracuje s dětmi a mladými lidmi ve věku 7 až 21 let, kteří jsou z Hradce Králové. Svým klientům poskytuje profesionální péči, zajímavé nápady a projekty, učí je zodpovědnosti za své chování a jednání, pomáhá jim v posílení samostatnosti a schopnosti zapojit se do běžného života. Své služby poskytuje v rámci třech nízkoprahových klubů na Moravském Předměstí v Hradci Králové, v přirozeném prostředí dětí a mladých lidí (na ulicích, v parcích, hřištích) a také v online prostředí prostřednictvím sociální sítě Facebook. Organizují například akce City Jam a Orange FreeSpace.

Předání cen za rok 2019 mělo proběhnout v červnu 2020, avšak z důvodu nouzového stavu se nakonec uskutečnilo koncem prosince, a to online. Hradecký tým byl nominován za příkladnou spolupráci a síťování v rámci regionu, za profesionální péči, kterou poskytuje svým klientům, za zajímavé nápady a projekty a propagaci služby směrem ke klientům i k veřejnosti.