Dny evropského dědictví 2020 v Hradci Králové

29. 10. 2020 Autor: Milan Smolik

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) každoročně v září otevírají veřejnosti brány nejzajímavějších budov, objektů a architektonických památek.

V Hradci Králové se uskuteční 19. září s podtitulem Procházka nejen po Gočárových školách. Téma je zvoleno nejen s ohledem na národní téma „Památky a vzdělávání“, ale především letos uplynulo 140 let od narození významné osobnosti architekta Josefa Gočára. Díky jeho urbanistickému řešení a realizovaným stavbám, a nejen komplexu Gočárových škol, se stal Hradec Králové vzorem moderního města.

V rámci doprovodného programu jsou připraveny komentované prohlídky komplexu Gočárových škol, Šimkových sadů, prohlídkový program na Bílé věži nebo výstavy Fenomén Gočár inspirované Gočárovým dílem v Muzeu východních Čech a ve Sboru kněze Ambrože.

Vstup na doprovodný program je zdarma nebo za snížené vstupné. Změna programu vyhrazena.

U příležitosti Dnů evropského dědictví město vydá tematický materiál Procházka nejen po Gočárových školách, který naváže na již vydané Procházky po mostech, parcích, hodinách, školách, věžích nebo zvoničkách. Všechny materiály jsou k dispozici v turistických informačních centrech na Velkém náměstí, v budově hlavního nádraží Českých drah nebo v Informačním centru na Eliščině nábřeží. Nový letáček Procházka nejen po Gočárových školách obdržíte také na místech doprovodného programu 19. září.

www.hradeckralove.org/ehd

Soubory ke stažení