15.5.2017 byl opět spuštěn další ročník žákovské soutěže v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet!

19. 5. 2017 Autor: Dita Kosová

I v letošním roce bude soutěž vyhlášena pro žáky ve 2 věkových kategoriích, a to 8-12 let a 13 a více. Je určena žákům základních a středních škol. Pro úspěšné řešitele je dále vyhlášena nadstavbová soutěž Kvíz PLUS. Královéhradecký kraj se rozhodl i letos ocenit finančním darem školy s nejvyšším počtem úspěšných řešitelů žákovské soutěže (v přepočtu na počet žáků školy).

Každý měsíc bude losován jeden úspěšný řešitel žákovské soutěže v rámci celé ČR, který obdrží nový mobilní telefon od společnosti Microsoft, s.r.o. Soutěže se mohou zúčastnit žáci po prostudování e-learningových lekcí. Podmínkou je registrace žáka, který si vybere ze seznamu svoji domovskou školu. Soutěž bude ukončena 31.10.2017. Poté budou vylosováni v každém kraji výherci a proběhne soutěž mezi nejúspěšnějšími řešiteli nadstavbové soutěže Kvíz PLUS. Současně budou oceněny i nejlepší školy. V každém ročníku jsou aktualizovány testové otázky v rámci on-line kvízu.

Projekt KPBI přináší i e-learningové kurzy nejen pro žáky, ale i pro pedagogy a rodiče. Dále jsou cílovou skupinou policisté, sociální pracovníci. Již jsou vyvěšeny videospoty pro seniory. Cílem projektu je vzdělávání populace v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Více informací o projektu i o soutěži naleznete na www.kpbi.cz .

Soubory ke stažení