Soutěžní e-kvíz pro žáky v rámci projektu KPBI je opět spuštěn!

3. 5. 2016 Autor: Dita Kosová

Dne 2.5.2016 byla již potřetí spuštěna žákovská soutěž o bezpečnosti v kybersprostoru v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Letos se soutěží ve 2 věkových kategoriích - 8 až 12 let, 13 let a více. Soutěž bude končit 31.10.2016. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. Vlastní soutěž, její pravidla a hodnocení soutěže v Královéhradeckém kraji naleznete na http://elearning.ecrime.cz/course/view.php?id=2 . Podmínkou soutěže je přihlášení žáka včetně uvedení názvu školy, kterou navštěvuje.

Pro žáky je připraveno 9 e-learningových lekcí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek z oblasti bezpečného chování na internetu jsou soutěží zařazeni do losování o hodnotné ceny od společnosti Microsoft. Jedná se o herní konzole, tablety a mobilní telefony. Každý měsíc je losován jeden šťastný výherce mobilního telefonu (z celé ČR).

V letošním roce je poprvé vyhlášen i Kvíz PLUS, který obsahuje 10 složitějších otázek. Z v této soutěži můžete vyhrát hodnotné ceny od realizátora soutěže a Královéhradeckého kraje. Královéhradecký kraj chce ocenit finančním daremškoly s nejvyšším počtem úspěšných řešitelů. Soutěž a její podmínky jsou též zveřejněny na výše uvedeném odkaze.

Děkujeme za Váš zájem o účast v této soutěži. Opět bude probíhat soutěž mezi jednotlivými kraji.

Na www.kpbi.cz jsou pro pedagogy, rodiče, policisty, sociální pracovníky spuštěny vzdělávací e-learningové lekce orientované na tuto problematiku.

Soubory ke stažení