U nás v kraji - 3. díl

30. 6. 2011 Autor: tiskové oddělení

Přinášíme Vám další díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

Celý magazín

Přinášíme Vám třetí díl magazínu z Královéhradeckého kraje, který se jmenuje U nás v kraji. Každý poslední čtvrtek v měsíci jej můžete sledovat také ve vysílání televize RTA.

1. Rekonstrukce škol

S končícím školním rokem probíhají na středních školách v Královéhradeckém kraji rozsáhlé rekonstrukce. Kraji se podařilo získat dotace z evropské unie. Celkem tak proinvestuje zhruba 100 milionů korun.

2. Unikátní autosafari ve Dvoře Králové

Unikátní autosafari se otevřelo v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem. Poprvé u nás si mohou návštěvníci otevřený výběh projet vlastním autem. Nápad se setkal s obrovským ohlasem.

3. Dostavba dálnice D11

Po dvaceti letech končí spor o pozemky nutné pro dostavbu dálnice D11 až do Hradce Králové. Farmářka Ludmila Havránková se domluvila s Ředitelstvím silnic a dálnic. Královéhradecký kraj teď bude usilovat, aby výstavba klíčové komunikace pokračovala dále na Jaroměř a polské hranice.

4. Krátce z regionu

Tisíce lidí se rozloučily s hradeckým arcibiskupem Karlem Otčenáškem. Zemřel na konci května v 91 letech. Bohoslužbu v chrámu svatého Ducha v Hradci Králové vedl nový biskup Jan Vokál. Účast projevili zástupci kraje, vlády i prezident Václav Klaus.

5. Ptejte se hejtmana

Tentokrát se hejtmana ptali učitelé středních škol.

6. Kam vyrazit?

V červenci můžete v Královéhradeckém kraji vyrazit například na open air koncencert The Backwards v Broumově, na festival dechových hudeb do Přepych nebo na Poláčkovo léto do Rychnova nad Kněžnou.