Turistický portál Královéhr. kraje

MEZINÁRODNÍ VELETRH CESTOVNÍHO RUCHU TC LIPSKO

Ve dnech 18. - 22. 11. 2009 proběhl v Lipsku jubilejní 20. ročník největšího veletrhu východní části Německa zaměřený na turistiku a karavaning.

Královéhradecký kraj se prezentoval v rámci expozice České republiky pod záštitou CzechTourismu spolu s dalšími 21 vystavovateli z řad krajů, měst, lázeňských komplexů, médií a dalších subjektů z oblasti cestovního ruchu. Ve výstavním prostoru Královéhradeckého kraje představil svou nabídku také zástupce turisticky významného území - Český ráj.

Celých pět dní veletrhu, na který se sjelo 1 010 vystavovatelů ze 45 zemí, bylo určeno jak pro odborníky z oblasti cestovního ruchu, tak pro širokou veřejnost.

Expozici Královéhradeckého kraje navštívili i představitelé zahraničního zastoupení CzechTourismu ve Frankfurtu nad Mohanem Mgr. Miroslav Rončák i v Berlíně Mgr. Petr Moc.

Největší zájem byl mezi návštěvníky již tradičně o Krkonoše, zejména o střediska Špindlerův Mlýn, nemalý zájem byl také o Pec pod Sněžkou, Jánské Lázně a Malou Úpu. Komplexně se návštěvníci zajímali o nabídku všech lyžařských středisek, nabídku ubytování (zejména kempy s možností caravaningu) a nabídku turistických a cykloturistických tras. Příchozí se také v hojné míře zajímali o území Českého ráje, především o Prachovské skály, místa spojená se jménem Valdštejna. Nezanedbatelný zájem byl též o území Kladského pomezí, o skalní města – Adršpach, Teplice, Broumov. Ze stánku také hojně mizely mapy Královéhradeckého kraje a publikace mapující hrady, zámky, pevnosti a další turistická lákadla.

Účast Královéhradeckého kraje na tomto veletrhu proběhla za podpory Evropské unie. Tato aktivita byla realizována v rámci projektu „Cílená prezentace a propagace Královéhradeckého kraje jako celku“, který je spolufinancován z ROP NUTS Severovýchod.


Základní informace

Počet vystavovatelů1 010
Počet vystavovatelských zemí45
Partnerská země USA
Partnerský regionHarz
Partnerské městoWeißenfels
Plocha expozice ČR380 m2

Více informací o veletrhu naleznete na www.touristikundcaravaning.de

Autor: Ing. Lenka Menzelová

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO