Kraj projedná vyšší podporu destinaček

13. 1. 2022

Královéhradecký kraj projedná navýšení finanční podpory, kterou každoročně poskytuje jednotlivým destinačním společnostem (DMO). Ty pomáhají rozvoji cestovního ruchu v jednotlivých turistických oblastech. Jejich rozvoj podporuje a aktivity koordinuje Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu.

Se zástupci destinaček se v novém roce setkal hejtman Martin Červíček a náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za oblast cestovního ruchu.

„Práce destinačního managementu si velice vážíme. Chceme proto jednat o navýšení finanční podpory z krajského rozpočtu. V současnosti poskytujeme každé organizaci 400 tisíc korun na rok. Věřím, že tato podpora se z dlouhodobého hlediska vrátí,“ říká hejtman Martin Červíček.

„Role destinačních společností je v systému podpory cestovního ruchu v kraji nezastupitelná. Jejich pracovníci dobře znají místní podmínky a mají neocenitelné kontakty na místní samosprávu i podnikatelských sektor. Velmi jim všem děkuji za to, že minulý rok, který byl kvůli covidu i restrukturalizaci podpory cestovního ruchu v našem kraji velice složitý, vydržely,“ dodává náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

V Královéhradeckém kraji funguje sedm destinačních společností – Krkonoše, Podkrkonoší, Český ráj, Hradecko, Broumovsko, Kladské Pomezí a Orlické hory a Podorlicko. Při podpoře cestovního ruchu spolupracují s obcemi, podnikateli, provozovateli památek, zástupci chráněných území, neziskovými organizacemi či pořadateli kulturních i sportovních akcí.