Tradiční setkání turistických informačních center a destinačních managementů Královéhradeckého a Pardubického kraje

8. 1. 2020 Autor: Pavel Mohelník

Šedesátka zástupců turistických informačních center (TIC) a destinačních managementů Královéhradeckého a Pardubického kraje se setkala 4. a 5. prosince v Rychnově nad Kněžnou, aby se seznámila, co se za rok od minulého setkání v oblasti informačních center změnilo, zároveň se vzájemně informovala o novinkách ve svých oblastech a vyměnila si zkušenosti s uvedením příkladů dobré praxe

První den dopoledne proběhlo setkání zástupců oblastních destinačních managementů, odpoledne již bylo věnováno diskusi mezi zástupci DM a informačními centry. V podvečer prvního dne se mohli účastníci zúčastnit zajímavé prohlídky města Rychnova nad Kněžnou se Zilvarem z chudobince a Magdalenou Dobromilou Rettigovou a také prohlídky místního pivovaru.

Ve čtvrtek 5. prosince byl pro pracovníky turistických informačních center připraven celodenní program, kde nejdříve zástupci Královéhradeckého, Pardubického kraje a Destinační společnosti Východní Čechy prezentovali své novinky, vyhodnotili čerpání dotací a informovali o nových dotačních programech s doporučením, jak vyplňovat žádost a vyvarovat se chyb při zpracování žádosti a následné čerpání dotací.

S aktuálními informacemi z CzechTourism v oblasti regionálního partnerství seznámila přítomné ve svém příspěvku Veronika Janečková. Prezident A.T.I.C. pan Hlaváč a radní za A.T.I.C. Královéhradeckého kraje paní Ing. Nýdrlová prezentovali novinky z A.T.I.C., zejména premiéru Dne otevřených dveří TIC, vyhodnocení ankety o a soutěž oblíbené TIC 2019, aj..

Poté přišel na řadu odborný program, kde o významu designu, layoutu a jednotného marketingu pro propagaci destinace hovořil Michael Pokorný ze společnosti Koncepto. Jednání s problematickým zákazníkem a příklad z praxe prezentovaly Ing. Vendula Dhouieb Sejkorová a Bc. Michaela Bělinová. Celý program zakončil svou svéráznou přednáškou o Vizi a funkcionalitě TIC po roce 2020 Jan Kratochvíl.

Soubory ke stažení

Fotogalerie