Typy žádostí a dalších právních listin

19. 12. 2023 Autor: Ing. Milan Smolik

Přestože platná právní úprava státní památkové péče nepředepisuje podávání žádostí na konkrétních formulářích, pro usnadnění orientace zde metodicky uvádíme vzory tiskopisů, které je možné pro účely jednání s oddělením kultury a památkové péče využít.

Soubory ke stažení

  • Žádost o obnovu národní kulturní památky - restaurování (docx, 28 kB, 19.12.2023)

    Tiskopis žádosti o vydání rozhodnutí k restaurování národní kulturní památky nebo její části, která je dílem výtvarného umění nebo prací uměleckých řemesel. Užití tiskopisu není právně závazné, je však vodítkem k podání bezchybné žádosti k iniciaci správního řízení

  • Žádost o obnovu národní kulturní památky - stavební obnova (docx, 30 kB, 19.12.2023)

    Tiskopis žádosti o vydání rozhodnutí nebo závazného stanoviska ke stavení obnově národní kulturní památky. Užití tiskopisu není právně závazné, je však vodítkem k podání bezchybné žádosti k iniciaci správního řízení

  • Žádost o přemístění nemovité kulturní památky (docx, 30 kB, 19.12.2023)

    Tiskopis žádosti o vydání souhlasu k přemístění nemovité kulturní památky. Užití tiskopisu není právně závazné, je však vodítkem k podání bezchybné žádosti k iniciaci správního řízení

  • Plná moc pro konkrétní řízení - fyzické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor písemné plné moci pro zastupování mezi fyzickými osobami. Toto zmocnění nemusí být úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká ukončením příslušného správního řízení.

  • Plná moc pro konkrétní řízení - právnické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor písemné plné moci pro zastupování mezi právnickými osobami. Toto zmocnění nemusí být úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká ukončením příslušného správního řízení.

  • Plná moc pro konkrétní řízení s časovým omezením - fyzické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor písemné plné moci pro zastupování mezi fyzickými osobami s omezením do stanoveného termínu. Toto zmocnění nemusí být úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká ukončením příslušného správního řízení nebo uplynutím uvedeného termínu.

  • Plná moc pro konkrétní řízení s časovým omezením - právnické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor písemné plné moci pro zastupování mezi právnickými osobami s omezením do stanoveného termínu. Toto zmocnění nemusí být úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká ukončením příslušného správního řízení nebo uplynutím uvedeného termínu.

  • Plná moc všeobecná na dobu neurčitou - fyzické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor všeobecné písemné plné moci pro zastupování mezi fyzickými osobami pro zastupování v neurčeném počtu řízení. Toto zmocnění musí být podle § 33 odst. 2 písm. c) zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká jejím vypovězením zmocnitelem, případně vypovězením zmocněncem nebo smrtí zmocněnce.

  • Plná moc všeobecná na dobu neurčitou - právnické osoby (docx, 19 kB, 17.2.2023)

    Vzor všeobecné písemné plné moci pro zastupování mezi právnickými osobami pro zastupování v neurčeném počtu řízení. Toto zmocnění musí být podle § 33 odst. 2 písm. c) zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, úředně ověřeno. Platnost plné moci zaniká jejím vypovězením zmocnitelem, případně vypovězením zmocněncem nebo zánikem právnické osoby.