Projekt Kraje pro bezpečný internet - soutěž pro žáky prodloužena do 15. 11. 2014!

26. 8. 2014 Autor: Dita Kosová

Královéhradecký kraj se zapojil do projektu s názvem Kraje pro bezpečný internet. Jeho cílem je minimalizovat cestou prevence nebezpečí spojená s užíváním informačních a komunikačních technologií. Cílovou skupinou jsou žáci od základních po vyšší odborné školy, ale také jejich učitelé a rodiče.

Každá základní, střední a vyšší škola v Královéhradeckém kraji obdrží nejdéle v prvním zářijovém týdnu oslovující dopis k projektu ze dne 15. 8. 2014 podepsaný hejtmanem Královéhradeckého kraje, Bc. Lubomírem Francem. Dále pravidla soutěže žáků základních a středních škol včetně plakátů ve formátu A3, které by měly viset v každé třídě (podmínky projektu). (Dokumenty viz přílohy)

Soutěž o ceny bude probíhat v termínu od 1. 9. 2014 do 15. 11. 2014. Soutěž bude probíhat ve dvou věkových kategoriích. Účastník soutěže musí odpovědět správně na 20 náhodně vygenerovaných otázek on-line kvízu. Ceny zajistí společnost MICROSOFT, s.r.o. a Královéhradecký kraj. Vylosovaní výherci budou odměněni v průběhu prosince 2014 v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

V rámci projektu vznikají výukové e-learningové kurzy, které stejně jako soutěž budou spuštěny od 1. 9. 2014. Dnes jsou již volně přístupné např. metodiky „Ke stažení“ na http://www.kpbi.cz/home/ke-stazeni/viewcategory/1-metodiky.html, se kterými Vám doporučujeme seznámit a využívat i ve školní výuce. Tyto webové stránky budou postupně doplňovány.

Věříme, že s produkty tohoto projektu dostupného na http://www.kpbi.cz/ budete do budoucna spokojeni a že se žáci zapojí do vyhlašované soutěže.

Soubory ke stažení