Specializační studium pro školní metodiky prevence - o. s. Semiramis

18. 12. 2012 Autor: Dita Kosová

Občanskému sdružení Semiramis se podařilo získat dotační titul pro vzdělávání školních metodiků prevence (dále "ŠMP") a od 24. 1. 2013 otevírá specializační studium pro ŠMP na Malé Skále v okrese Turnov. Pro ŠMP z Královéhradeckého kraje je studium zdarma!

Cílem studia je nabídnout účastníkům rozšíření dosavadních znalostí z oblasti primární prevence rizikového chování, vytvoření funkčních a reálných nástojů využitelných pro koordinaci a spolupráci při předcházení a řešení rizikových jevů ve školním prostředí. Dále začlenění ucelého přístupu k rizikovému chování do systémových a organizačních dokumentů školy.

Vzdělávání bude probíhat od ledna 2013 do června 2014 v rozsahu 300 hod v 16ti dvoudenních setkání po 17ti výukových hodinách. Součástí je i povinná praxe 2 x 8 hod; 12 hod příprava závěrečné práce. Maximální počet účastníků je 25. Povolená absence je 34 hodin. Studium bude ukončeno zpracováním a obhájením závěrečné práce.

Specializační studium odpovídá ust. § 9 písm. c) vyhlášky č. 317/2005 Sb. Po ukončení studia získá absolvent certifikát o absolvování specializačního studia, díky němuž je možné získat příplatek spojený s vykonáváním funkce školního metodika prevence.

Přihlášky přijímá pí Bc. Martina Knoblochová, knoblochova@os-semiramis.cz , tel. 724 573 806.

Více informací včetně přihlášky naleznete v příloze.

Soubory ke stažení