NOVÁ NAUČNÁ STEZKA U HOŘINĚVSI

22. 7. 2016

Cesta hořiněvským lesem aneb neseďte doma, pojďte do lesa

V rámci projektu spolupráce mezi MAS Společná CIDLINA, o.s. a MAS Hradecký venkov, o.p.s. s názvem Krajina je naše zrcadlo, byla vybudována v přírodní rezervaci – Hořiněvská bažantnice nová naučná stezka. V přírodní lokalitě listnatého lesa je umístěno více jak 10 naučných interaktivních stanovišť, které návštěvníky, děti i dospělé, seznámí se životem okolní přírody. Celou cestou návštěvníky provází a s místní faunou i flórou zajímavou formou seznámí dvě postavičky z komiksového příběhu – spolužáci Kačka a Pavlík. Těšit se zde můžete např. na zastavení s brouky, s liškou, se zvířecími stopami, či zastavení hudební, kde je možné si vyzkoušet hru na neobvyklý dřevěný xylofon. Zajímavá zastávka je také u středověké studánky. Stezka bude ještě do konce roku 2016 obohacena o velký lanový most a altán s odpočinkovým zázemím.

Procházku doporučujeme zejména rodinám s dětmi, ale také kolektivům MŠ a ZŠ.

Ve školním roce 2016 - 2017 v rámci projektu „Environmentální a ekologické vzdělávání široké veřejnosti Mikroregionu OPZ 1866“, podpořeného dotací z dotačního fondu Královéhradeckého kraje, si naučnou stezku za odborného doprovodu přírodovědce projdou žáci čtyř mateřských škol působících na území Mikroregionu obcí Památkové zóny 1866.

Stezku je možné absolvovat samostatně, pro skupiny nabízíme po předcházející dohodě doprovod přírodovědce, který je zpoplatněn. Minimální délka trasy je 1,5 km, maximální 2 km. Parkování je možné na parkovišti u Mateřské školy. Poslední stanovištěm stezky je u obnoveného ovocného sadu u nové zástavby „Na Špuku“.

Přijměte pozvání k zajímavé procházce lesem.

Pro více informací: www.horineves.cz , ou@horineves.cz

Soubory ke stažení