BIOGRAF KRAJE - 2009

23. 5. 2019

Zpět na BIOGRAF KRAJE

Snímky připravuje Impuls, středisko amatérské kultury – příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, autor Ondřej Krejcar.


Přehled reportáží za rok 2009

Stavby roku: viladům, psychiatrická klinika a dopravní terminál
Titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2009 si v úterý 24. listopadu odnesly Viladům Na sluneční stráni na Černé Hoře v Krkonoších, psychiatrická klinika v královéhradecké fakultní nemocnici a Terminál hromadné dopravy v Hradci králové. Ocenění dnes přihlašovatelům těchto staveb předal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. V rámci vyhlášení stavby roku, které se uskutečnilo ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové, bylo rozdáno také pět čestných uznání.

zveřejněno dne: 30.11.2009

Obchvat za miliardu u České Skalice konečně začal sloužit lidem
Miliardová stavba obchvatu České Skalice, která byla po tři roky prakticky hotová, ale řidičům nesloužila kvůli sporům o pozemky, se dnes konečně otevřela. Dokončení obchvatu umožnila až dohoda, za jejímž vznikem stál hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Komunikace ulehčí cestování lidem z celého regionu a odvede tranzitní dopravu tisíců aut a kamionů z centra pětitisícového města.

zveřejněno dne: 30.11.2009

Listopad 89 v Hradci Králové
Ve foyer recepce Krajského úřadu Královéhradeckého kraje si mohou návštěvníci připomenout listopadové události z roku 1989 v Hradci Králové prostřednictvím dokumentárního filmu a série dobových fotografií. Výstavu fotografií či dobových novinových článků v pondělí 16. listopadu v 10 hodin otevřel královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

zveřejněno dne: 30.11.2009

Dostavba obchvatu u České Skalice
Po červnovém vyřešení majetkových problémů, které bránily dostavbě chybějícího úseku obchvatu u České Skalice, se mohli stavbaři naplno pustit do dokončení této dopravní stavby. V pondělí 21. září se na obchvat přijel podívat také hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, který pak zároveň navštívil zasedání Zastupitelstva města Česká Skalice.

zveřejněno dne: 24.9.2009

Velvyslanci EU na návštěvě Královéhradeckého kraje
Na dvě desítky velvyslanců, kteří zastupují své země při Evropské unii v Bruselu, se ve čtvrtek 7. května dostavilo na neformální pracovní setkání do Královéhradeckého kraje. Nabízíme Vám krátkou videopohlednici z této události.

zveřejněno dne: 14.5.2009

Hradecká polní nemocnice ukázala svoji připravenost pro další zahraniční mírové mise
V pátek 10. dubna mohla veřejnost vidět hradeckou vojenskou nemocniční základnu v akci. Vojenští záchranáři předvedli své vybavení s ukázkou příjmu zraněných podobně, jak tomu bylo při jejich misích v Afghánistánu a Iráku.

zveřejněno dne: 15.4.2009

Nejúspěšnější sportovec Královéhradeckého kraje za rok 2008
Nejúspěšnějším sportovcem Královéhradeckého kraje za rok 2008 se podle očekávání stal olympijský vítěz David Kostelecký. Následující videoreportáž nabízí krátký sestřih slavnostního ceremoniálu, který proběhl v úterý 31. března v hradeckém Aldisu.

zveřejněno dne: 2.4.2009

Slavnostní nástup na nádvoří Regiocentra Nový pivovar
Slavnostním nástupem na nádvoří Regiocentra Nový pivovar v Hradci Králové formálně skončila mírová mise 5. kontingentu Armády České republiky v Afghánistánu (pátek 23. ledna 2009). Prohlédněte si naši videoreportáž, několik fotografií naleznete v aktualitách

zveřejněno dne: 31.1.2009

Regiontour 2009
Dominantou expozice Královéhradeckého kraje na letošním veletrhu Regiontour byla Sněžka. Více se o krajské "turistické" prezentaci na brněnském výstavišti dozvíte z přiložené reportáže nebo z našich aktualit

zveřejněno dne: 21.1.2009