Výroční zpráva za rok 2001

23. 2. 2004

Výroční zpráva Královéhradeckého kraje

o činnosti v oblasti poskytování informací dle §18 zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, za rok 2001

 

§ 18 odst. 1 písm. a)

Odbor kancelář hejtmana přijal během roku 2001 tři žádosti o informace podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

§ 18 odst. 1 písm. b)

Bylo vyřízeno jedno odvolání proti rozhodnutí.

§ 18 odst. 1 písm. c)

Soudně nebyl žádný případ řešen.

§ 18 odst. 1 písm. d)

Sankce za nedodržování tohoto zákona nebyly uplatněny.

§ 18 odst. 1 písm. e)

Agendu k žádostem ve smyslu zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, vede oddělení informací a styku s veřejností odboru kancelář hejtmana. Eviduje se každá písemná žádost včetně žádostí podaných elektronickou poštou.

Ústní podání se neevidovala a o poskytnutí informací se nepořizoval záznam. Tyto žádosti jednoduchého charakteru, které nebyly časově náročné a odpověď nebyla spojena s finančními náklady, vyřídil zaměstnanec krajského úřadu Královéhradeckého kraje, jemuž byly známy skutečnosti, na něž dotaz směřoval. O podané informaci měl za povinnost informovat přímého nadřízeného. Pokud se žadatel obrátil s ústní žádostí na věcně nepříslušný odbor, bylo povinností pracovníka úřadu, pokud mu byla tato skutečnost známa, poskytnout informace o tom, kde požadovanou odpověď je možno na krajském úřadu získat, popřípadě měl sdělit kontakt na oddělení informací a styku s veřejností odboru kancelář hejtmana.

Na postup úředníků Královéhradeckého kraje nebyla ve vyřizování informací podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, podána žádná stížnost.

Ve sledovaném období nebyly účtovány žádné náhrady podle §17 zákona č.106/1999 Sb.

 

Ing. Pavel Bradík
hejtman Královéhradeckého kraje