BIOGRAF KRAJE - 2012

23. 5. 2019

Zpět na BIOGRAF KRAJE

Snímky připravuje Impuls, středisko amatérské kultury – příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, autor Ondřej Krejcar.

Zastupitelé se sešli naposledy v tomto volebním období
První říjnový čtvrtek byl zároveň dnem, kdy naposledy zasedalo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje volebního období v letech 2008 – 2012. Noví zastupitelé, kteří vzejdou z krajských voleb konaných 12. a 13. října, se sejdou zhruba v první polovině listopadu a na svém ustavujícím zasedání budou volit nového hejtmana a členy Rady Královéhradeckého kraje na další čtyři roky.

zveřejněno dne: 10.10.2012

Stavbou roku se stal Domov důchodců v Albrechticích
Domov důchodců v Albrechticích nad Orlicí, jehož zřizovatelem je Královéhradecký kraj, získal letošní titul krajské stavby roku. Rozhodla o tom porota odborníků. Čestné uznání si odnesly Boromeum rezidence Hradec Králové, rekonstrukce zimního stadionu v Jičíně a přístavba vývojového centra HST Technologic s.r.o. ve Vrchlabí.

zveřejněno dne: 10.10.2012

Odcházení krajských zastupitelů: hejtman pozval kolegy do vily Čerych
V prostředí vily Čerych v České Skalici, kde Václav Havel natáčel svůj film Odcházení, se včera sešli zastupitelé Královéhradeckého kraje. Všechny starosty měst a obcí v kraji tam spolu s krajskými zastupiteli pozval královéhradecký hejtman Lubomír Franc. Krajští politici se se starosty pravidelně schází po jednotlivých okresech a jednají o tématech, která spojují krajskou a místní samosprávy. „Setkání na Čerychu jsme naplánovali jako poděkování za dosavadní spolupráci se starosty i jako rozloučení s krajským zastupitelstvem, které na podzim končí v tomto složení své volební období. Jsem rád, že jsme se sešli právě v prostředí této unikátní vily, kde jsem se setkal s panem Václavem Havlem během natáčení jeho Odcházení,“ řekl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

zveřejněno dne: 4.10.2012

Den seniorů slavili v hradeckém Adalbertinu
1. říjen je Mezinárodním dnem seniorů, zástupci třetí generace z našeho kraje si jej připomněli setkáním v hradeckém Adalbertinu za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a předsedy Rady seniorů ČR Zdeňka Pernese.

zveřejněno dne: 4.10.2012

Potštejn s Třebechovicemi spojují pohodlné cyklostezky, na kolech na ně vyrazil hejtman se starosty
Přes dvacet kilometrů cyklostezek bude sloužit kolařům na výletníky vyhledávané cestě mezi Potštejnem na Rychnovsku a Třebechovicemi pod Orebem. Dosavadní cyklostezky tam v polovině července doplní nový úsek spojující Častolovice, Kostelec nad Orlicí a Čestice. V rámci neformálního setkání se starosty obcí a měst ležících na této trase vyrazil v úterý 26. června na kole z Potštejna do Krňovic také hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

zveřejněno dne: 29.6.2012

České fanoušky čeká na EURU nový stadion i obří obrazovky
Příznivci české fotbalové reprezentace, kteří pojedou v červnu na evropský šampionát do polské Wroclawi, se mohou těšit na zbrusu nový stadion, rozsáhlé služby ve fanzónách a velkoplošné obrazovky v centru města. Na setkání s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem ve středu 9. května to řekl maršálek Dolnoslezského vojvodství Rafał Jurkowlaniec.

zveřejněno dne: 16.5.2012

Hasiči a policisté převzali 8. května medaile na nádvoří pivovaru
Den osvobození si členové krajského integrovaného záchranného systému připomněli slavnostním nástupem na nádvoří sídla Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. 8. května tam složilo přísahu na 40 nových členů hasičského záchranného sboru. Zkušení hasiči a policisté převzali ve státní svátek na nádvoří krajského sídla resortní medaile. Dekorování policistů a hasičů se letos uskutečnilo na hradeckém Pivovarském nádvoří poprvé.

zveřejněno dne: 11.5.2012

Novinky z cestovního ruchu představil veletrh Infotour a cykloturistika
S nabídkou regionů i měst, novinek cestovních kanceláří, dopravců, lázní nebo wellness hotelů se mohli lidé i letos seznámit na veletrhu Infotour a cykloturistika. Akce se konala v hradeckém kongresovém centru Aldis od 16. do 17. března.

zveřejněno dne: 22.3.2012

Starostové podepsali deklaraci proti těžbě plynu
Starostové měst a obcí na Trutnovsku, Náchodsku a Broumovsku v Náchodě podepsali deklaraci o společném postupu proti záměru jedné z těžebních společností, která by chtěla v budoucnu zahájit v této oblasti průzkum či těžbu plynu. Starostové se obávají, že těžba plynu i samotný průzkum by mohly ohrozit kvalitu života na tomto území. Prohlédněte si reportáž z 6. února.

zveřejněno dne: 12.3.2012

Hejtman s vojvodou stvrdili spolupráci českých a polských hasičů
Čeští a polští hasiči si budou navzájem pomáhat při záchranných operacích na obou stranách hranice. Dohodu o dlouhodobé spolupráci Čechů a Poláků, během katastrof či živelních pohrom a jiných mimořádných událostech podepsali v úterý 21. února hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a Dolnoslezský vojvoda Marek Aleksander Skorupa. Čeští a polští hasiči si pomáhají na obou stranách hranice již několik let, nyní je tato spolupráce oficiálně zajištěná smlouvou.

zveřejněno dne: 28.2.2012