Očkovací maraton v trutnovském UFFU

7. 12. 2021

Město Trutnov ve spolupráci s mobilním očkovacím týmem trutnovské nemocnice a VZP pořádají o víkendu 10. až 12. prosince akci s názvem Očkovací maraton. Zdravotníci budou očkovat plných 50 hodin v kuse. Chtějí tak zpřístupnit vakcínu co největšímu počtu lidí. Přijít mohou všichni registrovaní i neregistrovaní zájemci o první či třetí dávku vakcíny.

Očkovací maraton se koná od pátečních 18 hodin do nedělních 20 hodin ve společenském centru UFFO v Trutnově a bude se tedy očkovat rekordních padesát hodin v kuse.

„Naším hlavním cílem je naočkovat jak všechny zájemce o třetí dávku v regionu, tak získat i několik nových, zatím nerozhodnutých zájemců na první dávku. Předpokládáme, že bychom mohli naočkovat přibližně 1 500 lidí. Zájem veřejnosti v regionu je totiž aktuálně vysoký,“ řekl k mimořádné akci předseda správní rady trutnovské nemocnice Miroslav Procházka.

Očkovat se bude vakcínou Comirnaty vyvinutou společnostmi Pfizer a BioNTech. Přijít do UFFA mohou registrovaní i neregistrovaní zájemci o první nebo třetí posilující dávku. Pro třetí dávku si lidé mohou přijít až po výzvě, že se na ni mohou registrovat. Výzvu obdrží SMS nebo emailem. Na přeočkování ale mají nárok pouze ti, kterým od poslední dávky vakcíny uplynulo šest měsíců. Od 1. prosince se tato doba zkrátila na pět měsíců pro chronicky nemocné a starší 60 let.

Pro všechny, kteří si k očkování zvolí čas mezi 20. večerní hodinou a 6. ranní je připraven malý dárek. V noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli je navíc větší pravděpodobnost, že zájemci nebudou na vakcínu nebudou čekat.

Očkovací maraton v trutnovském UFFU