Pečujícím o člena rodiny pomůže nový portál s informační linkou

23. 11. 2020

Staráte se doma o své blízké, doléhá na vás současná situace a máte potřebu sdílet své starosti, obavy v návaznosti na současnou epidemiologickou situaci? Či jen hledáte radu? Můžete se obrátit na bezplatnou poradenskou linku pro pečující na čísle 800 915 915, která je v provozu každý den od 9 do 20 hodin. Informační portál www.pecujdoma.cz i bezplatnou linku poskytuje projekt Pečuj doma. Za projektem stojí Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Webová stránka pečujícím poskytuje například vyhledávač sociálních služeb, v němž si lze nadefinovat konkrétní životní problém či složitou situaci, na základě které se pečujícím zobrazí konkrétní služba, která může s daným problémem pomoci, popřípadě zde lze získat veškeré potřebné informace v dané oblasti.

K dispozici je také poradna pro pečovatelské, sociálně-právní, ošetřovatelské či psychologicko-duchovní odvětví. Zájemci mohou rovněž využít online kurzy zaměřující se například na fyzioterapii, psychologii, komunikaci či péči o seniory s různými druhy onemocnění.

Pečujícím o člena rodiny pomůže nový portál s informační linkou