Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektů Center odborného vzdělávání Královéhradeckého kraje

5. 8. 2009 Autor: Centrum EP

Výzva k podání

Evidenční číslo:  74/2009
Typ zakázky:  VZ podlimitní
Předmět: 

Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektů Center odborného vzdělávání Královéhradeckého kraje

Odbor KÚ/organizace:  oddělení školství
Zástupce zadavatele:
Centrum EP
Soukenická 54
500 03 Hradec Králové
Způsob zadání:  Zjednodušené podlimitní řízení
Datum zveřejnění:  5.8.2009
Datum podání nabídek:  31.8.2009 v 10:00 hodin
Místo podání nabídek:  Centrum EP
Ing. Martin Hubáček, 
Velké náměstí 1 
500 03 Hradec Králové
Kontaktní osoba:  Ing. Jana Štěrbová (sterbova@cep-rra.cz)
Centrální adresa:  -
Poznámka:  Projektové dokumentace vztahující se k veřejné zakázce „Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektů Center odborného vzdělávání Královéhradeckého kraje“ budou k dispozici na základě e-mailového kontaktu na adrese hubacek@cep-rra.cz a budou předány osobně na adrese Soukenická 54, 500 03 Hradec Králové, případně zaslány elektronicky nebo poštou.

Odpovědíi na dotazy

1. Jaké jsou stavební náklady jednotlivých staveb?

Celkové stavební náklady na jednotlivá Centra odborného vzdělávání jsou:

Centrum odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu 26 863 342,00 Kč bez DPH
Centrum odborného vzdělávání v lesnictví 29 065 000,00 Kč bez DPH
Centrum odborného vzdělávání ve strojírenství a OZE 18 549 629,00 Kč bez DPH
Centrum odborného vzdělávání ve stavebnictví 17 861 089,00 Kč bez DPH

2. Jde o rekonstrukce, nové stavby, nástavby, atd.?

Bližší popis stavebních prací je vyspecifikován v jednotlivých projektových dokumentacích týkajících se jednotlivých Center odborného vzdělávání, které zasíláme poštou, či je možné je vyzvednout osobně.

3. Doklad o autorizaci TDI stačí opravdu neověřen?

Zadavatel požaduje originál nebo ověřenou kopii, zadavatel požaduje prokázání tohoto kvalifikačního předpokladu dle § 57 zákona o veřejných zakázkách.

4. Je součástí této soutěže i práce koordinátora BOZP?

Ano, součástí této soutěže je i práce koordinátora BOZP.

5. Je nutné přiložit i doklad o odborné způsobilosti a živnostenský list i koordinátora BOZP (subdodávky) a stačí neověřený (v zadání není požadováno)?

Ano, uchazeč musí předložit doklad o odborné způsobilosti a živnostenský list i koordinátora BOZP. Tyto doklady musí být ověřené.

6. Je nutné přiložit jiné doklady i koordinátora BOZP, např. čestné prohlášení?

Ano, i čestné prohlášení o splnění základních kvalifikačních předpokladů subdodavatele by mělo být v nabídce, dále by subdodavatel měl prokázat i technické kvalifikační předpoklady.

7. Kam je možné zavést nabídky?

Adresu pro podání nabídek jsme upřesnili takto:
Centrum EP
Ing. Martin Hubáček
Velké náměstí 1
500 03 Hradec Králové
(1. patro, kancelář vpravo)

8. Je plán BOZP je obsažen v projektové dokumentaci jednotlivých staveb a nebo je předmětem dodávky prací koordinátora BOZP (má být v PD obsažen, ale pokud není vyžaduje jej Inspektorát bezpečnosti práce a jeho zpracování stojí dost peněz)?

Přímo plán BOZP obsažen v PD není, každá projektová dokumentace stavby obsahuje však část – Zásady organizace výstavby, kde je zajištění bezpečnosti na stavbě popsáno, a to v rozsahu, který ukládá vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb. Dále všechny PD staveb obsahují i schválené požárně bezpečnostní řešení.

Kromě COV- ve strojírenství a OZE (nástavba a půdní vestavba s budoucím využitím pro standardní výukové prostory) se k ostatním PD vyjadřoval i Inspektorát bezpečnosti práce a neshledal žádné nedostatky, tj. ke stavbám jsou vydána jeho kladná stanoviska. Všechny stavby mají vydaná pravomocná stavební povolení a kladná stanoviska IBP a HZS.

9. Jak si přejete, aby vypadalo osvědčení vydané veřejným zadavatelem (požadované v oddílu 6.4., odst. 1/1) a čestné prohlášení dodavatele, požadované v oddílu 6.4., odst. 1/3?

Osvědčení musí obsahovat název zakázky, finanční rozsah a dobu poskytnutí a potvrzení od zadavatele, že zakázka byla realizována v pořádku. Dále musí být podepsané zadavatelem a orazítkované
čestné prohlášení by mělo být formulováno podobně s jediným rozdílem, že se jedná o čestné prohlášené od uchazeče.

10. Jakou formu požadujete pro splnění bodu 6.4. Zadávacích podmínek - §56 ZVZ? Osvědčení resp. referenční dopisy investor obvykle vydává v jednom originálu. Je postačující prostá kopie těchto dopisů doplněná čestným prohlášením uchazeče nebo i zde požadujete doložit ověřené kopie referenčních dopisů?

Ano, postačí předložení prosté kopie referenčních dopisů doplněné čestným prohlášením.

11.Dotaz: Bod 8.4 - cenovou kalkulaci je tedy nutno dodat v jaké formě? Stačí uvést cenu v krycím listě a kalkulaci není nutno dokládat?

Na základě bodu bodu 8.4 Návrh smlouvy – uchazeč uvede jako přílohu cenovou kalkulaci předloženou v nabídce uchazeče. Uchazeč je tedy povinen v příloze uvést jak cenovou kalkulaci, tak je nutné uvést cenu v krycím listě.

12. Zadávací dokumentace, bod 8.4 Návrh smlouvy - zpřesnění

Uchazeč jako přílohu uvede cenovou kalkulaci předloženou v nabídce uchazeče. Tato cenová kalkulace ovšem není uvedena ve vzoru přílohy č. 2 této dokumentace a není tedy součástí této zadávací dokumentace.

13. Ověřené kopie

Ke všem dílčím částem zakázky, tedy ke všem jednotlivým nabídkám na dílčí části, je nutné vložit úředně ověřené kopie.

14. Zpřesnění názvu zakázky

V zadávací dokumentaci je nepřesně uveden název zakázky, správné znění je:

  • str. 5 Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání v lesnictví
  • str. 5 Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu
  • str. 5 Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání ve stavebnictví
  • str. 6 Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání ve strojírenství a OZE
  • str. 10 "NEOTVÍRAT - Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání v lesnictví"
  • str. 11 "NEOTVÍRAT - Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu"
  • str. 11 "NEOTVÍRAT - Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání ve stavebnictví"
  • str. 11 "NEOTVÍRAT - Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektu Centrum odborného vzdělávání ve strojírenství a OZE"

15. Je možné zaslat smlouvu o zprostředkování elektronicky? Smlouvu, kterou jsme obdrželi s poptávkou je jen na technický dozor, na koordinátora BOZP máme doložit svojí nebo nám ji též elektronicky zašlete?

Na základě zjištěných rozporů mezi zadávací dokumentací a závazným vzorem smlouvy zástupce zadavatele žádá uchazeče o úpravy vzoru smlouvy do nabídky na veřejnou zakázku „Technický dozor investora a koordinátora BOZP v rámci projektů Center odborného vzdělávání Královéhradeckého kraje“, viz. příloha Upravy_smlouvy_na_TDI_a_BOZP.doc.

Soubory ke stažení