Česko opět hledá svou excelentní destinaci

10. 6. 2019 Autor: Jan Špelda

Projekt EDEN (European Destinations of Excellence), jehož hlavním cílem je podpora udržitelného cestovního ruchu ve státech Evropské unie, vyhlašuje další soutěžní ročník. Letošní téma se týká lázeňství a well-being turismu a také Česká republika hledá svého výherce.

Agentura CzechTourism ve spolupráci s Evropskou komisí vyhlašuje další ročník soutěže v rámci projektu European Destinantions of Excellence. Letošní téma soutěže je lázeňství a well-being turismus. Výherce získá jedinečné označení excelentní destinace a připojí se tak k dalším subjektům, které v soutěži uspěly. Česká centrála cestovního ruchu, coby organizátor soutěže, vydává kritéria a parametry pro přihlášení do soutěže.

Produkty, které se do soutěže přihlásí, musí splňovat kritéria letošního ročníku soutěže a zároveň musí dodržovat obecné principy udržitelného cestovního ruchu. Specifické požadavky se letos vztahují k lázeňství a well-being turismu. Léčebné lázeňství je vnímáno jako soubor léčebných služeb, které zajišťují léčbu a regeneraci, a to za využití léčivého zdroje nebo klimatických podmínek. Na regeneraci organismu se zaměřuje také well-being turismus, který své působení rozšiřuje také na prevenci zatížení organismu, mysli i duše.

Hlavním požadavkem soutěže je jedinečnost produktu, významnou roli hraje také duch místa, který musí mít základy v přírodních, kulturních nebo spirituálních aspektech a v jejich obnovitelném užívání. Možnost přihlásit se do soutěže má jakýkoliv destinační management – lokální a oblastní destinační agentury, města a obce nebo sdružení měst a obcí.

Přihlášky je možné podávat do 24. 6. 2019. Veškeré informace spolu s kritérii a parametry soutěžního ročníku jsou dostupné na webových stránkách agentury CzechTourism – www.czechtourism.cz.

Více informací:

Ing. Lenka Nováková

Produkt manažer – kulturní turismus

gsm 774 871 702

novakova@czechtourism.cz

www.czechtourism.cz