Královéhradecký kraj se prezentoval na veletrhu v Brně

19. 1. 2016 Autor: Jan Špelda

Ve dnech 14. - 17. 1. 2016 se na brněnském výstavišti konal veletrh cestovního ruchu GO - REGIONTOUR. Královéhradecký kraj tentokrát spojil síly s Pardubickým krajem a prezentuje turistickou nabídku pod značkou Východní Čechy.

Tato spolupráce byla stvrzena společným memorandem o vzájemné spolupráci, které včera podepsali hejtmani obou krajů Lubomír Franc a Martin Netolický.

Letošní expozice byla laděna do vojenského tématu. Na rok 2016 připadá 150. výročí prusko-rakouské války roku 1866. Proto jste mohli vidět kolem stánku vojáky obou armád. Pardubický kraj zas lákal na pevnostní turistiku propagací králického vojenského muzea nebo pevnosti Bouda. Nechyběly ani jiné regiony, velkou expozici zde samozřejmě měl "domácí" Jihomoravský kraj a město Brno. Brazilské tanečnice tančily v rytmu samby na expozici Jihočeského kraje. K tomu byly všude ochutnávky místních specialit, či nápojů. V expozici Královéhradeckého kraje tentokrát prezentoval své výborné pivo pivovar Dobruška. Na stánku Východních Čech návštěvníci získali zajímavé turistické informace o všech koutech turistických oblastí z obou krajů.