Odpověď na žádost o informace doručenou dne 24.07.2023

17. 8. 2023 Autor: Vladimír Kučera

informace o investicích na rekonstrukce a výstavbu

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

VÁŠ DOPIS ZN.:
ZE DNE: doručený dne 24.07.2023
NAŠE ZNAČKA (sp. zn.): KUKHK-IZ-65/MSZ/2023

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR: majetkosprávní a krajský živnostenský úřad
ODDĚLENÍ: stížností a dozoru obcí
MOBIL: 722 979 085
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 07.08.2023

Počet listů: 2
Počet příloh: 1 / listů: elektronicky
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 24.07.2023

Vážená paní,

dne 24.07.2023 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) prostřednictvím e-podatelny Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), jíž se domáháte poskytnutí následujících informací (citace včetně chyb):

„Prosim o poměr objemu investic vynaložených Královéhradeckým Krajem na rekonstrukce a vystavbu, investiční akce Kraje, které byly realizované od r. 2009 či jsou realizované v tomto roce. Zajímá mne pomer, v jakém byly stavby a rekonstrukce realizované místními, lokálními firmami, tedy se sídlem v Královéhradeckém kraji, vůči firmám, které sídlí v Praze a okolí či Středočeském kraji.

Prosím též o seznam větších projektů a dodavatelských firem, kterých se tyto projekty týkaly.

Využiji to pouze pro informaci a predstavu pro soukromé účely, nechci nijak nikde prezentovat.“.

Žádost jste téhož dne doplnila o své identifikační údaje.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod sp. zn. KUKHK-IZ-65/MSZ/2023, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor krajského úřadu, a to odbor investic (vizte organizační strukturu krajského úřadu https://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Odbor investic krajského úřadu k Vaší žádosti sdělil, že bohužel informacemi nedisponuje přesně v takové podobě, v jaké jsou žádány. Konkrétní údaje o zadaných veřejných zakázkách jsou vždy k nalezení u jednotlivých zakázek na profilu zadavatele Královéhradeckého kraje na adrese: https://zakazky.cenakhk.cz/, tento systém (E-ZAK) byl plně zaveden až v roce 2013, a teprve od tehdy se v systému zakázky evidují. U veřejných zakázek malého rozsahu, jejichž hodnota je rovna nebo nižší 400.000 Kč bez DPH, se systém E-ZAK pro evidenci veřejných zakázek nepoužívá.

V příloze poskytujeme alespoň vygenerovaný seznam zadaných zakázek na stavební práce, spolu s vybraným dodavatelem a konečnou cenou zakázky, tato konečná cena je cenou dle uzavřené smlouvy a nejsou v ní zohledněny případné změny smlouvy. Tabulka je ve formátu *.xlsx a je seřazena od nejvyšší konečné ceny zakázky k nejnižší.

Informaci zasíláme na Vaši e-mailovou adresu.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Soubory ke stažení