Nabídka vzdělávacího centra TEREZA

12. 9. 2016 Autor: Daniel Horáček

TEREZA, vzdělávací centrum, z.ú. pod záštitou MŽP a MŠMT nabízí školám zapojení do dlouhodobých programů EVVO.

Kdo je TEREZA? - www.terezanet.cz

Věříme, že VELKÉ ZMĚNY ZAČÍNAJÍ OD NEJMENŠÍCH. Proto VZDĚLÁVÁME DĚTI, aby vytvářely společnost přátelskou k přírodě. Přidejte se k nám, pokud si přejete, aby se děti učily venku, rozuměly životnímu prostředí a výuka přírodovědných předmětů je bavila.

LES VE ŠKOLE: Jdeme na to od Lesa - www.lesveskole.cz

Proč chodit ve výuce ven? Žáci se budou v dalších hodinách lépe soustředit, budou zdravější, zlepší se jejich vzájemná komunikace a lépe se poznají. A to je všechno? Přesvědčíme Vás, že jde o mnohem víc! V programu Les ve škole je zásadní, aby se část výuky odehrávala přímo v lese. Žáci les vnímají všemi smysly a učí se od něj.

GLOBE: Jsme zvídaví a bádáme - www.globe-czech.cz

V programu GLOBE jde hlavně o to přírodu a okolí školy pořádně prozkoumat. Bádáme o sto šest. Žáci kladou vlastní otázky, formulují domněnky, plánují vlastní pokusy. Systematickým monitorováním se stávají skutečnými experty na životní prostředí v okolí své školy. Výsledky svých badatelských projektů prezentují na školních, celostátních i mezinárodních konferencích.

EKOŠKOLA: Aktivně měníme svou školu k lepšímu – www.ekoskola.cz

Hurá do akce! Ekoškoláci vědí, že hrdinou může být každý. Ovlivňují svoji školu a tím se učí ovlivňovat i svět kolem sebe. Hlavním cílem programu Ekoškola je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí. Taková Ekoškola má svůj Ekotým, který nad vším pečlivě bdí a změny organizuje. Za svou činnost se nestydí, ba naopak. Poté, co získá mezinárodní titul, hrdě vyvěsí na svou školu plaketu a vlajku.

Soubory ke stažení