Závěrečná zpráva o konání Týdne vzdělávání dospělých 2023 v Královéhradeckém kraji

29. 2. 2024 Autor: Klára Stannerová

Ve dnech 6. - 10. listopadu 2023 se v Královéhradeckém kraji opět uskutečnil Týden vzdělávání dospělých. Závěrečnou zprávu o jeho konání naleznete níže.

Cílem Týdne vzdělávání dospělých (dále jen TVD) v Královéhradeckém kraji je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k celoživotnímu učení, nabídnout konkrétní příležitosti dalšího vzdělávání v kraji a aktivně zapojit zaměstnavatele.

V roce 2023 realizace vzdělávacích akcí probíhala jak online, tak také v prezenční formě ať v prostorách úřadů práce, tak přímo u vzdělavatelů, ve firmách, v neziskových organizacích apod.

Letošní ročník navázal na rok předchozí a informace o celém TVD byly zveřejňovány prostřednictvím sociální sítě Facebook (FB), díky které se podařilo získat nových 56 sledujících, celkem tedy 405. Prezentace na FB probíhá celoročně.

Veškeré informace o TVD vč. jeho programu, veškeré záznamy, které je možné shlédnou celoročně se nacházejí na webovém portále www.tydenvzdelavanidospelychkhk.cz. Z webových stránek bylo možné se také online připojit k jednotlivým seminářům.

Týden vzdělávání dospělých 2023 byl realizován pod záštitou Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Asociací institucí vzdělávání dospělých ČR, která je nositelem ochranné známky Týdny vzdělávání dospělých®. Účast na všech akcích realizovaných na půdě úřadů práce byla zdarma. Organizaci akcí zajišťují krajská pobočka Úřadu práce České republiky v Hradci Králové a její kontaktní pracoviště v Jičíně, Rychnově nad Kněžnou, Náchodě a Trutnově.

I letošní ročník byl obohacen zahajovací konferencí, která se konala 6. 11. 2023 a byla pořádána ve spolupráci s Centrem investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje.

Soubory ke stažení