Hejtman Červíček: uzavření okresu Trutnov není ve hře

10. 2. 2021 Autor: Dan Lechmann

Vyjádření hejtmana Martina Červíčka k aktuálnímu vývoji epidemie v kraji.

"Od poloviny ledna čekáme na výsledky sekvence vybraných vzorků s podezřením na mutaci a teprve dnes se z webových stránek Státního zdravotního ústavu bez bližšího vysvětlení výsledky dozvídáme! S ohledem na vývoj epidemie v našem kraji to však není zase tak velké překvapení (po potvrzení jednoho případu britské mutace v našem kraji jsme proto také zkušebně odebrané vzorky na SZÚ k ověření mutace posílali). Jsem v kontaktu s ředitelem naší krajské hygienické stanice a v současné době stále čekáme na podrobnější vyhodnocení zkoumaných vzorků ze strany SZÚ.

O případných dalších opatření rozhodne vláda. Královéhradecký kraj je nyní – i v návaznosti na můj včerejší osobní telefonát ministru zdravotnictví a hlavní hygieničce – informován o probíhajícím vyhodnocování současné situace na ministerstvu zdravotnictví. Nikdy ale nebylo na stole, nebo jsem alespoň v tomto smyslu já jako hejtman kraje o tom nebyl informován, hermetické uzavření jakéhokoliv místa v našem kraji.

Předpokládám, že případné návrhy (dostatečně odůvodněné) na opatření budou zaměřené pouze na preventivní omezení mobility lidí a nebudou se dotýkat veřejnosti, která zde bydlí, žije a pracuje.

A rád bych věřil tomu, že jakmile vláda rozhodne o jakémkoliv opatření v našem kraji, budu o všem dostatečně včas informován," uvedl hejtman Martin Červíček.