Kraj ocenil zástupce složek IZS za jejich obětavou práci

9. 5. 2024

Tradičně u příležitosti státního svátku Dne vítězství 8. května Královéhradecký kraj ocenil zástupce složek integrovaného záchranného systému a poděkoval jim za jejich obětavou a důležitou práci.

Kraj ocenil zástupce složek IZS za jejich obětavou práci
Ocenění předávali spolu s řediteli složek IZS také hejtman Martin Červíček a jeho první náměstek Pavel Bulíček.

Chtěl bych vám, příslušníkům bezpečnostních sborů, poděkovat za každodennost, kterou nám pomáháte, chráníte nás a jste vždy k dispozici v případech, kdy se stane něco mimořádného a my se spoléháme na to, že nás někdo zachrání a že nám pomůže naplnit pocit bezpečí, který je jednou z nejdůležitějších hodnot, co v životě máme. Královéhradecký kraj má skvěle fungující integrovaný záchranný systém – přes 1700 policistů, přes 600 profesionálních hasičů, více jak 600 záchranářů a mnoho dalších zástupců dalších složek. Všichni svou činností a schopností kooperovat, být připraveni a vnímat možná bezpečnostní rizika si zasloužíte poděkování a respekt. Obrovské poděkování ale patří také vašim rodinám a vašim blízkým, kteří za vámi stojí a umožňují vám takto náročná povolání vykonávat, a přeji proto vám všem, abyste se za všech okolností za nimi ve zdraví vrátili domů,“ řekl během slavnostního ceremoniálu před sídlem kraje hejtman Martin Červíček, který společně s prvním náměstkem Pavlem Bulíčkem a řediteli jednotlivých složek ocenění předal.

Kompletní fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

Pět desítek hasičů, policistů a záchranářů si přišlo převzít ocenění ať už za dlouholetou službu regionu a jeho obyvatelům či aktivní a obětavou činnost v rámci sboru. Jménem Královéhradeckého kraje všem oceněným ještě jednou gratulujeme a především děkujeme.

Fotogalerie