INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA

28. 2. 2013 Autor: Petr Kamenický

14. ročník východočeského veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA Datum a místo konání: 15. – 16. 3. 2013 , Kongresové centrum Aldis Hradec Králové, otevřeno pro veřejnost: pátek 15. 3. 2013 10:00 – 18:00 hod., sobota 16. 3. 2013 9:00 – 17:00 hod., vstup zdarma

Mimo klasických nabídek cestovních kanceláří a agentur se mohou návštěvníci seznámit též s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory – 55+, turistických a kulturních pobytů pro nezadané, plaveb po Holandsku a Baťově kanále či cestování hotelbusem. Zástupci téměř všech krajů Česka představí turistické zajímavosti ve svých regionech a některé lázeňské subjekty nabídnou wellness pobyty včetně praktických ukázek některých léčebných procedur.

Představí se také vystavovatelé z Polska a Slovenska, předpokládáme, že se veletrhu zúčastní opět cca kolem 120 vystavovatelů.

„Královéhradecký rok ženy 2013“ - to bude hlavní téma, které se bude prolínat slavnostním zahájením veletrhu v 10,00 hodin v pátek 15. 3. 2013. Představen bude „Lokální dukát“ – slavnostní edice Eliščiných dukátů a filmové medailónky Královských věnných měst.¨

Nejmenší návštěvníci se budou moci zapojit do činnosti Dětského ateliéru v expozici Muzea loutkářských kultur Chrudim nebo výtvarných dílen firmy Indoorfun, žáci 8.tříd základních škol mohou soutěžit ve znalostní zeměpisné soutěži.

Také pro letošní ročník je pro návštěvníky připravena řada doprovodných akcí. Budou si moci například prohlédnout „Vambereckou duhu“ , největší krajkový závěs, usilující o zapsání do Guinessovy knihy rekordů, cyklistické kuriozity, vyzkoušet golfový trenažér, rakouská značková elektrokola značky KTM, a další zajímavé ukázky. Návštěvníci, kteří přijedou na kole mohou zdarma své kolo svěřit odborníkům k technické kontrole

Akce s názvem „Hradec neznámý“ bude dalším zajímavým lákadlem pro návštěvníky, kteří si za doprovodu odborných průvodců prohlédnou běžně nepřístupná místa starého Hradce Králové. Tradičním zpestřením celé akce budou již tradičně besedy s populárními cestovateli, prezentační přednášky vystavovatelů a další doprovodný hudební a sportovní program.

Součástí veletrhu je opět odborná konference, tentokrát na téma „ Žena na cestách“, která začíná již den před zahájením veletrhu a koná se ve dnech 14. – 15. 3. 2013, taktéž v Kongresovém centru Aldis.

Záštitu nad veletrhem již převzali hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc a primátor statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink.

bližší informace na : www.infotourhk.cz