Královéhradecký kraj navštívili novináři ze Slovenska

20. 7. 2016 Autor: Jan Špelda

Delegaci tří slovenských novinářů a jedné zástupkyně slovenské cestovní kanceláře hostil Královéhradecký kraj v rámci press tripu zaměřeného na Labskou stezku.

Ve dnech 29. 6. – 1. 7. 2016 navštívila skupina společně s doprovodem ze zahraničního zastoupení agentury CzechTourism několik krásných míst Královéhradeckého kraje. V rámci pobytu si návštěva prohlédla například večerní město Hradec Králové, ze kterého byla skutečně okouzlena a podívala se také na večerní program hradecké hvězdárny a planetária. V Hradci Králové hosty ze Slovenska velmi zaujala také nová moderně řešená úschovna kol zvaná Biketower.

Následující den patřil atraktivitám, jako je projížďka na parníku ve Smiřicích, návštěva zdejší barokní kaple či návštěva barokního, nově opraveného hospitalu Kuks. Večer získala delegace navíc krásné fotky z přehrady Les Království při západu slunce.

Závěrečný den press trip pokračoval návštěvou ZOO Dvůr Králové, kde byli slovenští hosté okouzleni africkým pojetím celého areálu, počtem zdejších zážitkových programů a neopakovatelnou atmosférou, kterou vytváří nejen celé prostředí, ale také personál a přístup k návštěvníkovi. Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem a stálá expozice tradiční výroby vánočních ozdob byla poslední zastávkou v rámci akce. Nakonec se dokonce naskytla i velmi vítaná možnost shlédnout výrobu vánočních ozdob v nedaleké výrobně firmy Vánoční ozdoby, DUV-družstvo. I tady se program setkal s velkým nadšením.

Co se týče gurmánské části, ani tady Královéhradecký kraj nevynechal možnost, jak ukázat místní gastronomii. Během celých třech dnů bylo pohoštění vybíráno tak, aby zde bylo co největší zastoupení regionálních produktů a potravin v místních restauracích a zařízeních.

Místa, atraktivity, zážitky i dobré postřehy z Královéhradeckého kraje by nyní měly být přeneseny do článků slovenských novinářů a do programu zástupkyně slovenské cestovní kanceláře.