VELETRH INFOTOUR A CYKLOTURISTIKA 2016

21. 3. 2016 Autor: Jan Špelda

Pardubický a Královéhradecký kraj se představil společně na veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR A CYKLOTURISTIKA 2016 ve společné expozici nazvané VÝCHODNÍ ČECHY

Pardubický a Královéhradecký kraj se ve dnech 11. – 12. 3. 2016 představil veřejnosti ve společné expozici nazvané VÝCHODNÍ ČECHY na veletrhu cestovního ruchu, který se konal v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Hlavním tématem společné expozice byla vojenská historie, zejména pak vzpomínkové akce k 150. výročí bitvy u Hradce Králové.

Za Královéhradecký kraj se prezentovala turisticky významná území jako Broumovsko, Kladské pomezí, Orlické hory a Podorlicko, Hradecko, Krkonoše, Český ráj a Podkrkonoší. Královéhradecký kraj se prezentoval samostatně na 3 pultících. Pardubický kraj byl prezentován Destinační společností Východní Čechy.

Veletrhu se také zúčastnili partneři Královéhradeckého kraje z Dolnoslezského vojvodství a Opolského vojvodství, Banskobystrického kraje a dále z Jižního Banátu (Srbsko) a z Republiky Srbské (Bosna a Hercegovina). Královéhradecký kraj pro své partnery ve spolupráci s Hradeckou kulturní a vzdělávací společností, připravil prohlídku nově otevřené Bílé věže s výkladem, který zajistil pan Robert Průcha (do srbštiny překládal pan Roman Grossman a do angličtiny paní Petra Stárková).

Veletrh navštívilo cca 5000 lidí a počet vystavovatelů se vyšplhal na konečných 146. Veletrh doplňoval také bohatý doprovodný program, jehož významná část byla věnována představení seriálu akcí k 150. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866. Touto historicky významnou událostí se zabývala i páteční konference.

Fotogalerie