Odpověď na žádost o informace doručenou dne 25.01.2024

13. 2. 2024 Autor: Alena Koukalová

financování lůžek v domovech se zvláštním režimem

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: -
ZE DNE: -
NAŠE ZNAČKA (sp. zn.): KUKHK-IZ-11/MSZ/2024

VYŘIZUJE: Mgr. Alena Koukalová
ODBOR: majetkosprávní a krajský živnostenský úřad
ODDĚLENÍ: stížností a dozoru obcí
MOBIL: 606 783 015
E-MAIL: akoukalova@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 06.02.2024

Počet listů: 2
Počet příloh: 1 / elektronicky
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 25.01.2024

Vážená paní,

dne 25.01.2024 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), jíž se domáháte poskytnutí následujících informací (citace):

„Prosím o podrobné a přesné údaje ohledně financování lůžek v Domovech se zvláštním

režimem (DZR) za r. 2023, popř. za r. 2022

1. Kolik Kč "stojí měsíčně jedno lůžko" v DZR v krajské síti, resp. jaké jsou veškeré náklady (stát, kraj, obec) celkem na jedno lůžko měsíčně, kromě příspěvku na péči, který jde automaticky za ošetřovanou osobou. Tedy jaké jsou náklady na jedno lůžko/ jednoho klienta měsíčně (ročně), energie, mzdy, technické věci atd. Tedy vše, co není příspěvek na péči a poplatek za ubytování a stravu, což je dáno zákonem. Prosím konkrétní čísla, kolik za co, za jaké období.

2. Jakým způsobem se financování skládá, tzn. podíl jednotlivých složek (stát, kraj, obec).“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod sp. zn. KUKHK-IZ-11/MSZ/2024, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

V souladu se Směrnicí Rady Královéhradeckého kraje upravující postup Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v oblasti poskytování informací podle InfZ byl o spolupráci požádán odbor sociálních věcíkrajského úřadu (https://www.khk.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Odbor sociálních věcí krajského úřadu k Vaší žádosti o poskytnutí informací předložil tabulku, která rozebírá rok 2022 pro služby „domovy sezvláštním režimem“. Odbor sociálních věcí dále uvedl, že data pro rok 2023 nejsou dosud zpracována a budou k dispozici až v průběhubřezna roku 2024.

Toto sdělení Vám zasíláme na Vaší e-mailovou adresu.

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Soubory ke stažení