Strom roku 2012 a lípa bludičky Mokřinky

22. 10. 2012 Autor: Renata Fodorová

Mokerská lípa se v celostátním finále Strom roku umístila na krásném 5. místě. Obec, kde žije jen 150 obyvatel, není zde žádný spolek, ani škola nebo školka, posbírala neuvěřitelných 2566 hlasů.

Vyhodnocení a veškeré podrobnosti najdete na webových stránkách obce Mokré, kde má lípa bludičky Mokřiny svůj stálý oddíl. Jsou zde fotografie z nejen vyhodnocení, které se konalo 20.10.2012 v Brně v Divadle Husa na provázku, ale především fotografie lípy v různých proměnách času.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnily Dagmar Honsnejmanová, knihovnice a přihlašovatelka stromu do soutěže, a Blanka Kučerová, starostka obce Mokré.

„Ráda bych poděkovala všem, kteří nás podpořili, a to nejen sbíráním hlasů, ale i finančně. Nadšenců a milovníků přírody, kteří nám fandili, bylo opravdu hodně. Hlasovací listiny byly umístěny na víc než 30 místech našeho regionu a to nepočítám rodiny, jednotlivé osoby, hlavně děti, kteří všichni sbírali hlasy ve svém okolí. Všem patří velké poděkování," uvedla paní Honsnejmanová.